De opkomst van cryptocurrency in de afgelopen jaren heeft de aandacht getrokken van overheidstoezichthouders. Aanvankelijk kozen deze toezichthouders voor een hands-off benadering van de opkomende markt, maar naarmate de sector groeit, groeit ook de behoefte aan regels die misbruik helpen voorkomen. Deze trend zal zich waarschijnlijk in 2023 en daarna voortzetten. Dit is een groot jaar voor blockchain en crypto als geheel. Met de hype rond deze nieuwe technologieën voorspellen veel mensen grote dingen voor de toekomst van de industrie. Degenen die geld willen verdienen met de cryptocurrency-industrie zullen de prestaties van deze munten de komende maanden in de gaten willen houden.

Sommige van deze munten kunnen grote winsten boeken, terwijl andere grotere verliezen kunnen lijden. Het is ook belangrijk om de kleinere gebieden van crypto in de gaten te houden, zoals gedecentraliseerde financiën (DeFi) en gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s). Deze nieuwe ontwikkelingen behoren “waarschijnlijk tot de gebieden met de hoogste groei van cryptocurrency”, aldus Bryan Gross, netwerksteward bij cryptoplatform ICHI. DeFi streeft ernaar traditionele financiële producten opnieuw te creëren zonder tussenpersonen, terwijl DAO’s gemeenschappen in staat stellen collectief te beslissen hoe ze geld en projecten beheren. Dit soort investeringen zijn doorgaans riskanter dan die in gevestigde valuta, maar kunnen nog steeds enorme rendementen opleveren als de technologie een vlucht neemt. Een ander gebied om in de gaten te houden is de groeiende acceptatie van niet-fungibele tokens (NFT’s).

Deze digitale activa kunnen van alles vertegenwoordigen, van een aandeel of obligatie tot een in-game item. Ze worden steeds populairder bij beleggers, omdat ze voor echt geld kunnen worden verhandeld en verkocht. De groei van NFT’s zal naar verwachting de groei van de totale cryptocurrency-industrie in 2023 stimuleren. Naarmate het aantal cryptocurrency-gebruikers blijft groeien, zullen degenen die geïnvesteerd hebben, willen zoeken naar meer manieren om hun geld in deze opkomende markten te investeren. Dit kan betekenen dat er moet worden geïnvesteerd in beurzen die geavanceerdere handelsmogelijkheden bieden, of dat er nieuwe opties moeten worden onderzocht, zoals op blockchain gebaseerde derivaten. Deze innovaties zullen de deuren openen naar nieuwe kansen voor investeerders en kunnen leiden tot de oprichting van meer winstgevende bedrijven. Ook regelgevingskwesties zijn iets waar we in 2023 in de cryptowereld op moeten letten. Veel experts verwachten meer duidelijkheid over het juridische ‘grijze gebied’ van cryptocurrencies.

Mogelijk zien ze ook meer aandacht voor stablecoins, die gekoppeld zijn aan de prijs van gevestigde valuta zoals de Amerikaanse dollar. Een voorbeeld hiervan is Tether, dat het onderwerp is geweest van meerdere beschuldigingen dat het niet over de reserves beschikt om zijn waarde te ondersteunen. Hoewel er veel risico’s zijn waarmee rekening moet worden gehouden in de cryptocurrency-industrie, blijft de toekomst ervan veelbelovend. Naast het investeringspotentieel biedt het een manier om transacties uit te voeren die veilig en transparant zijn. Deze voordelen trekken een breder scala aan consumenten aan, waardoor het een meer reguliere optie wordt voor gewone beleggers. De sleutel voor cryptomerken is om te begrijpen waar dit nieuwe beleggersprofiel naar op zoek is en hoe ze aan hun behoeften kunnen voldoen.