Je hoeft niet lang in de crypto-wereld te zijn voordat je hebt gehoord van deze vreemde nieuwe dingen, NFT’s genaamd, die iedereen links en rechts lijkt te creëren, kopen en verhandelen. De huidige NFT-boom wordt grotendeels aangedreven door digitale verzamelobjecten, maar de technologie erachter heeft veel bredere toepassingen. NFT’s zijn niet-fungibele tokens die worden gemaakt en vastgelegd op de blockchain om echt eigendom te geven aan een uniek stuk digitale inhoud, vergelijkbaar met een kaartje voor een voetbalwedstrijd, dat uniek is en niet kan worden ingewisseld voor een andere.

Het is deze feitelijke schaarste die NFT’s zo aantrekkelijk maakt voor mensen, waardoor ze waarde krijgen die verder gaat dan een eenmalige ervaring die door miljoenen anderen kan worden gedeeld en gerepliceerd. In de kunstwereld helpen NFT’s de verkoop van digitale foto’s en kunstwerken te stimuleren die anders viraal zouden gaan en hun waarde zeer snel zouden verliezen als ze meerdere keren zouden worden geremixt of gedeeld. Het is ook de reden waarom Zoe Roth, de kunstenaar achter de geliefde ‘Disaster Girl’-meme, haar afbeelding als een NFT kon verkopen voor $ 473.000. NFT’s maken feitelijk eigendom mogelijk van digitale bestanden die normaal gesproken niet van elkaar te onderscheiden zijn en geven een nieuw niveau van waarde aan makers die voorheen moeite hadden om geld te verdienen met hun werk in een wereld waarin het gemakkelijk is om goedkope of gratis exemplaren van een bepaald stuk te bemachtigen. inhoud die wordt gedeeld.

Voor merken zijn NFT’s een manier om digitale merkmiddelen te creëren die kunnen worden geremixt en gedeeld zonder dat hun waarde snel daalt. Het is de reden dat Instagram nu NFT’s aanbiedt als onderdeel van de groeiende lijst met sociale-mediatools, en waarom NFT’s populair worden in videogames (Fortnite genereerde vorig jaar bijvoorbeeld $ 1,8 miljard met in-game items). Door een digitale asset NFT-compatibel te maken, kunt u deze remixbaar en deelbaar maken, maar toch garanderen dat de originele versie behouden blijft en niet wordt gestolen of op frauduleuze wijze wordt gemanipuleerd met deep-fake-technologieën. Naarmate de NFT-markt blijft groeien en mainstream-aandacht krijgt, verwachten we dat meer merken gaan experimenteren met het gebruik ervan om nieuwe inkomstenstromen te genereren en met hun publiek in contact te komen, vooral in de augmented- en virtual reality-ruimtes waar ze steeds meeslepender en ervaringsgerichter kunnen worden.

We zouden zelfs kunnen zien dat sommige bedrijven exclusieve ervaringen gaan aanbieden met NFT-toegang die door fans kunnen worden ingewisseld en mogelijk de waarde van die ervaringen in de toekomst kunnen vergroten. De onderliggende blockchain-technologie die NFT’s ondersteunt, heeft enorme gevolgen voor bedrijven die verbinding willen maken met klanten in de metaverse. Nu de metaverse een hoge vlucht neemt, is er geen beter moment om te leren over NFT’s en hoe ze in uw bedrijf kunnen worden gebruikt.